Vácrátóti Botanikus Kert tórendszerének részleges kotrása / gépi víztelenítés
A kotrás elvégzéséhez speciális eszközt kellett fejleszteni, ly megfelel a Kert által támasztott szigorú követelményeknek.

Tiszalöki Kenyérgyári Holtág hidromechanizációs kotrási munkálatainak műszaki tervezése
Vízterület felmérése.

Lábatlan - magántó 2000 m2
800 m3 iszap hidromechanizációs kotrása volt a feladat, olyan módon hogy a kotráshoz használt vizet, tisztítás után vissza kellett emelni a tóba, hiszen nem volt megfelelő víz utánpótlás.

Csömör, 1200m2 magántó kotrása / gyors ülepítés
A mesterséges tómeder visszafiatalítása mellett, a kikotort üledéket kertépítési célokra újrahasznosították, a megtisztított vizet visszavezettük a víztestbe. A munka folyamán, a tó vízszintje elhanyagolható mértékben csökkent.

Gödöllő, 12 m3-es magántó hidromechanizációs kotrása
Egy gödöllői kerti tóból 1 nap alatt 3,5 m3 iszapot emeltünk ki hidromechanizációs eljárással és a gépi fáziselválasztást követően a megtisztított vizet azonnal visszaengedtük a tóba. Az eljárás közben megközelítőleg 5x cirkulált körbe a tó vize rendszerünkben.

Aranyponty Zrt. - telelőkarbantartás
9 tagú telelősort kellett hidromechanizációs eszközzel iszaptalanítani, oly módon, hogy az eltávolított iszap bizonyos részét parttöltésre, szintezésre és mezőgazdasági hasznosításra alkalmaztuk.

Békési hajómenedék, hajózócsatorna hajózóág kotrása, közbeszerzési eljárás keretében.
- ~3500 m3 iszap eltávolítása és zagytérbe juttatása
A munka nehézségét - többek között - az is okozta, hogy a kotráshoz ideális vízszint csak rövid ideig volt fenntartható, így magas és alacsony vízállás mellett is kellett a munkát végezni, ehhez megfelelő technológiát alkalmazva.